Kotlety jajeczno – pieczarkowe

Składniki

Składniki:

^ 10 jajek

^ 30 dag pieczarek

^ 1 mała cebula

^ 1 szklanka mleka

^ 1 kajzerka

^ bułka tarta

^ sól, pieprz do smaku

^ olej

Przygotowanie

9 jajek ugotować na twardo.

Obrać cebulkę i pieczarki. Cebulę pokroić w półkrążki, pieczarki w plastry.

Cebulę i pieczarki usmażyć na 1 łyżce oleju.

Kajzerkę namoczyć w szklance mleka.

Ugotowane jajka, pieczarki wraz z cebulą przemielić przez maszynkę.

Do masy dodać 1 jajko surowe, odciśniętą bułkę. Doprawić solą i pieprzem.

Gdy masa okaże się zbyt rzadka – należy dodać bułkę tartą, by zagęścić masę.

Formować kotlety – smażyć z 2 stron na rozgrzanym oleju.

Proste, szybkie i dobre kotleciki – polecam

Smacznego.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: