Wenus

Składniki

Biszkopt:

5 jajek

3/4 szkl cukru

1i 1/4 szkl mąki

1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

5 łyżek oleju

1/2 cukru waniliowego

Masa:

2 galaretki cytrynowe

1/2 litra śmietany 36%

1 Śnieżka

250g twarogu mielonego

3 łyżki cukru

Posypka:

1/4 kostki masła

3 łyżki cukru

100g wiórków kokosowych

Dodatkowo:

1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego

Przygotowanie

Biszkopt:

Z podanych składników upiec biszkopt w blaszce.

Masa:

Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody.

Śmietanę ubić ze Śnieżką.

Twaróg utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Połączyć obie masy i dodać tężejącą galaretkę. wymieszać dokładnie.

Biszkopt przekroić na pół, przełożyć masą, położyć drugi biszkopt. Po wierzchu posmarować dżemem i posypać wiórkami uprażonymi na rumiano z cukrem i masłem na patelni.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: