PEKIN – czyli sałatka pekińska

Składniki

Kapusta pekińka (ideala jest ta która ma jeszcze zielonkawe liscie)4 jajka na twardo30 dkg sera żółtego
4-5 kiszonych ogóreczków
Majonez (wg uznania)jogurt naturalny
pieprz, sól

Przygotowanie

Kapustę najlepiej rozrywac rękoma na małe kawałki (ale nie bardzo drobne)

Jajka, ser, ogórki pokroić w kostkę, – dodac do kapusty pekińskiej. Oczywiscie dodac majonez lub jogurt nat. (lub pół na pół -ja tak robię i jest super) Doprawic pieprzem i solą. Podawac z chlebkiem i wędlinką.

SAłATKA JEST NAPRAWDE SUPER.

Pozdrawiam…April-ka

ps. jak tylko ją zrobię wkleje zdjęcie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: