pierś kurczaka w miodzie

Składniki

-1-2 piersi z kurczaka lub indyka,
-1 lyzka miodu,
-1-2 lyzeczki zielonego pieprzu marynowanego,
-1-2 lyzki masla,
-sol

Przygotowanie

piersi kroimy w poprzek na male kawalki,ok 1 cm grubosci.lekko rozbijamy tluczkiem i solimy.na patelni rozpuszczamy maslo i miod.smazymy na tym piersi.pod koniec smazenia dodajemy zielony pieprz.podajemy na cieplo z ryzem i salata w sosie winegret.polecam bo jest to danie proste i pyszniutkie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: