MALIBU rewelacyjne

Składniki

2 szklanki przegotowanej wody

1 i 1/2 szklanki spirytusu

20 dkg wiórków kokosowych

DODATKOWO

1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego

Przygotowanie

Do słoja wlać wodę, spirytus, wsypać kokos dokładnie wymieszać i szczelnie zakręcić.

Odstawić na 10 dni .

Po tym czasie zlać płyn i odcisnąć wiórki.

Do do powstałego płynu dodać puszkę mleka zagęszczonego i wymieszać.

Przelać do butelek.

Nalewkę można pić od razu.

RADA

Pozostałe wiórki kokosowe nie wyrzucamy, możemy z nich upiec ciasto.
Przechowujemy w zakręconym słoju w lodówce.

Na zdrowie!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: