sernik z herbatnikami

Składniki

0,5 kg twarogu
1 kostka a nawet 1,5 kostki masła lub Kasi
1 szklanka cukru pudru
2 cukry waniliowe
1 paczka rodzynek
5 paczek dużych herbatników (petit beure najzwyklejsze)
POLEWA CZEKOLADOWA:
3 łyżki margaryny
6 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
1 łyżka wody

Przygotowanie

Twaróg przemielić przez maszynkę razem z masłem. Wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym + wcześniej sparzone rodzynki. Herbatniki (4×2) przekładać masą twarogową. Polać polewą czekoladową i pozostawić aby zmiękły.
POLEWA:
Wszystko rozpuścić w garnku do uzyskania jednolitej masy. Nie gotować !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: