Gołabki Gosi

Składniki

70 dkg mięsa mielonego
trochę mniej kapusty włoskiej ( możebyć biała ale tylko młoda)
8 jajek
8 łyzek kaszy manny
sól, pieprz, majeranek, papryka słodka

SOS:
słoik ketchupu (0,25l)
kostka rosołowa
woda
zioła prowansalskie

Przygotowanie

Wszystkie składniki wyrabiamy, najlepiej reką (można łyżką, to jest dosyć rzadkie). Tworzymy kotlety i kładziemy na rozgrzana patelnię,obsmażamy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie i zalewamy przygotowanym wczesniej sosem.

Przygotowanie sosu:
kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy z ketchupem i ziołami.

Przykryte naczynie wstawiamy do goracego piekarnika i zapiekamy około 40 minut ( kapusta musi być miękka)

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: