kruszonka z jabłkami

Składniki

Ciasto:

3szklanki mąki pszennej
250g margaryny
4 żółtka
2 łyżki cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
około 5 dużych jabłek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
4 białka
1 szklanka cukru
Tłuszcz i bułka tarta do formy

Przygotowanie

Ciasto wykonanie:
Z wszystkich składników zagnieść ciasto i odstawić do lodówki (najlepiej zamrażalki) na około 30 min.

Ciasto z jabłkami:
2/3 ciasta wyłożyć na blache wysmarowaną bułką tartą.
Jabłka obrać,pokroić w plastry ułożyć na cieście.Posypać
cynamonem i cukrem waniliowym.
Białka ubić z cukrem na pianę,wyłożyc na owoce.
Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto.
Piec przezok.45-50 min.w temp.180 stopni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: