truskawka

Składniki

Biszkopt (przepisu na biszkop nie podaję bo każdy ma swój wypróbowany przepis)
1kg mrożonych truskawek
2 budynie waniliowe
1szkl cukru
kostka masła
2 żółtka
0,5 l śmietany kremówki 30%
2 galaretki rozpuszczone w 0,5 l wody

Przygotowanie

1.Upiec biszkopt i napączować
2.Truskawki odmrozić i odcedzić,następnie truskawki rozgotować ze szklanką cukru a na odcedzonym soku rozpuścić dwa budynie i wlać do gotujących sie truskawek.
3.Masło utrzeć z dwoma żółtkami i zimnym budyniem.
4.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą galaretką.

Warstwy:
biszkopt
masa budyniowa
bita śmietana

Przed podaniem ciasta,proponuje zrobić na wierzchu kleksa z bitej śmietany w sprayu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: