Jaja w koszulkach

Składniki

4 jajka,
sól, pieprz,
woda, ocet

Przygotowanie

Jajka rozbić do filiżanki. Wodę w niewielkim garnku zagotować z odrobiną soli i octu. Do wrzącej wody wlewać jajka (tak aby się nie stykały; można wlewać je pojedynczo) i gotować na małym ogniu aż do ścięcia). Wyciagać je z wody i delikatnie odsączac. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ciepłym sosem (ja daję najczęściej pomidorowy lub koperkowy, ale to juz kwestia gustu). Są to ulubione jajka mojej babci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: