Uroczy jeżyk

Składniki

-0,5 kg trzykrotnie mielonego twarogu
-0,5 szklanki cukru
-20 dag smietany (gęstej)
-20 dag skórki pomarańczowej
-0,5 kostki masła
-1 zapach pomarańczowy
-migdały pocięte w słupki
-polewa czekoladowa
-kolorowe groszki czekoladowe (na nosek i oczy)

Przygotowanie

Twaróg utrzeć z masłem i cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać skórkę i zapach pomarańczowy i znów wymieszać. Z masy uformować tułów jeża i wstawić go do lodówki,żeby trochę stężał i schłodził się.
W jeża wbić migdały tak, żeby wyglądały jak kolce. Całość dokładnie oblać polewą. Zanim zastygnie przykleić oczy i nos z groszków.

Jeżyk wygląda jak żywy, bosko pachnie pomarańczami i jest wprost uwielbiany przez dzieci… Mam mówić jeszcze?🙂

Smacznego!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: