Przysmak Zorby

Składniki

Danie na 6 osób

1i 1/2 kg mięsa wieprzowego

50 dkg fasoli

250 ml soku pomidorowego

1 duża cebula

125 ml oliwy z oliwek

1 pęczek zielonej pietruszki

Przygotowanie

Mięso pokroić na niewielkie kawałki, cebulę drobno posiekać.

Rozgrzać oliwę i smażyć mięso razem z cebulą, aż cebula się zrumieni.

Dolać sok pomidorowy i pod przykryciem dusić 40 do 50 minut.

Fasolę zagotować i po 5 minutach wrzucić do mięsa.

Całość podlać 1 szklanką wody i dusić tak długo, aż woda zostanie wchłonięta, a sos będzie gęsty.

Posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Podawać z ryżem.

Rada

Fasolę dobrze wcześniej namoczyć.

Smacznego!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: