musztardowe kotlety schabowe nigelli

Składniki

2 kotlety schabowe z kością (i warstewką tłuszczu) (rozklepać lekko),
2 łyżki oleju do smażenia,
½ szkl mocnego cydru,
1 łyżka ziarnistej musztardy,
1/3 szkl śmietany 30%-36%,
½ opakowania gotowych klusek gnocchi,

Przygotowanie

Kotlety obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Wlać do garnka gorącą wodę, wrzucić kluski. Zagotować. Kotlety przełożyć na talerz. Na patelnię z tłuszczem ze smażenia, wlać cydr, dodać musztardę, zamieszać i dolać śmietanę. Chwilę posmażyć. Polać kotlety. Ugotowane i odsączone kluski wymieszać w sosie, przełożyć na talerz.
(Nigella mówi, że gnocchi robi się z ziemniaków, mąki i wody)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: