ryba po grecku

Składniki

50 dgk filetów z ryby
50 dkg mieszanki mrożonych warzyw
6 łyżek oleju
6 łyżek ketchupu
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki mąki
sól, pieprz

Przygotowanie

Na gotującą i osoloną wodę wrzucić warzywa, oraz rybę, trzymać na ogniu ok 15 minut.Odcedzić, a wodę z gotowania zostawić.
Do natłuszczonego olejem naczynia do zapiekania wyłożyć rybę, warzywa, dodać ziele angielskie, liść laurowy i zaląć 1/2 szklanki wywaru i posypać pieprzem.
Ketchup rozcieńczyć kilkoma łyżkami wody z gotowania, wymieszać z mąką, dodać pieprz i polać tym warzywa.
Piec w nagrzanym piekarniku do temp 180 stopni przez 15 minut.Podawac z ziemniakami.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: