Młoda kapusta z koperkiem do schabowego

Składniki

młoda kapusta biała
przetopiona słoninka
vegeta lub sól
koperek
ocet lub sok z cytryny
zasmażka na tłuszczu ze słoninki

Przygotowanie

Młodą kapustę szatkujemy dodajemy pokrojona cebulę vegetę lub sól. Odstawiamy do przejścia smaków. Gotujemy w małej ilości wody. Dodajemy trochę cukru, sok z połowy cytryny lub ocet. Robimy zasmażkę na słonince i zagęstniamy nią kapustę. Dosypujemy sporą ilość koperku. Podajemy ciepłe.

Najlepiej smakuje do schabowego i ziemniaków.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: