Ciasto michałek

Składniki

Biszkopt;
5 jajek
1 szkl. cukru
1 niepełna szkl mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem;
750 ml śmietany 30%
1 śnieżka
3 wafelki grześki bez polewy
15 cukierków michałków
2 białe czekolady

polewa czekoladowa lub czekolada gorzka

Przygotowanie

Upiec biszkopt.
Krem;
Cukierki i wafelki drobno pokruszyć, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Śmietanę ubić na sztywno ze śniezką, dodać czekoladę, pod koniec ubijania dodać wafelki i cukierki i delikatnie wymieszać.Biszkopt nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny i wyłożyć krem.Polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą w esy – floresy.Schłodzić w lodówce.
Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: