Gulasz pasterski I

Składniki

600 g cielęciny
4 średnie cebule
5 łyżek oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżka papryki
1/2 l bulionu mięsnego
2 zielone papryki
4-6 pomidorów

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć mięso i cebulę. Oprószyć solą i mieloną papryką, wlać bulion. Dusić przez 45 min na małym ogniu. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Dodać do gulaszu, dusić jeszcze 10 min. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić. Dodać do gulaszu, dusić 5 min. Przyprawić.
Podawać np. z ryżem na sypko.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: