Ciasto kakaowe z posypką kokosowa.

Składniki

6 jajek

2,5 szklanki mąki pszennej

1,5 szklanki cukru

1,5 kostki margaryny

3 łyżki ciemnego kakao

1 cukier waniliowy

2-3 łyżeczki proszku do pieczenia

7 łyżek wody

posypka:

20 dag kokosu

0,5 szklanki cukru

4 łyżki mleka

10 dag masła

Przygotowanie

Margarynę, cukier, kakao i wodę gotować , aż składniki się połączą. Ostudzić. Dodać

żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek.

Kokos, mleko, masło i cukier dać do rondelka i podgrzewać ,aż składniki się połączą.

Ostudzić.

Ciasto przełożyć do blaszki ( duża prostokątna). Na ciasto pokruszyć masę z

kokosem. Piec około 50 minut w temperaturze 160-170 stopni. Uważać by kokos się

nie spalił.

Uwaga: Kto lubi bakalie można dodać do ciasta kakaowego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: