Chlebek z mąką kukurydzianą i serem

Składniki

2 szklanki mąki pszennej,
szklanka mąki kukurydzianej,
25 dag zmielonego sera twarogowego,
3 jaja,
ok. pół szklanki wody mineralnej gazowanej,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/3 szklanki oleju plus olej do wysmarowania formy,
szczypta soli.

Przygotowanie

Wszystkie podane składniki wymieszać dokładnie przy pomocy miksera. Blachę kwadratową lub okrągłą tortownicę posmarować olejem i wyłożyć na nią ciasto na grubość 4-5 cm. Piec w gorącym piekarniku (około 200°C) przez 45-50 minut (sprawdzić ciasto patyczkiem).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: