Jajka w płaszczyku – pikantne

Składniki

7 jajek

50 dkg mięsa mielonego

1 cebula

1 kajzerka

1/2 szklanki mleka

sól, pieprz,czosnek,curry,kminek mielony,

gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Ugotować 6 jajekna twardo.

Cebulę i 2 ząbki czosnku drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju.

Kajzerę namoczyć w mleku.

Do mięsa dodać cebulę z czosnkiem, odcisniętą bułkę oraz wbić surowe jajko.

Dokładnie wymieszać.

Doprawić na ostro curry, kminkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Z masy mięsnej formować sześć niewielkich placuszków.

Na kazdym placku ułożyć obrane jajko na twardo obrane ze skorupki i dokładnie zlepić formując w dłoniach kulki.

Kulki obtoczyć w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron na rumiano na oleju.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: