Muffiny czekoladowe przepyszne

Składniki

25 dkg mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki dobrego, ciemnego kakao
20 dkg ciemnej czekolady (70%)
15 dkg cukru pudru
250 ml mleka
90 ml oleju
1 duże jajo
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie

Wymieszać w misce wszystkie sypkie składniki dosypać 15 dkg posiekanej czekolady.
Jajo, olej i mleko wymieszać w drugiej misce, wlać do sypkich składników, wymieszać łyżką.
Zagłębienia formy do muffinów wyłożyć papierowymi foremkami lub wysmarować masłem. Nałożyć ciasto, posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady.
Piec w temp.200 st. C przez 20 minut
Przepis dostałam od koleżanki, nie wiem jakie jest oryginalne źródło ……
Muffiny są rewelacyje i bardzo proste w wykonaniu.
Polecam !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: