Żołądki w sosie chrzanowym

Składniki

1/2 kg żołądków drobiowych
cebula
liść laurowy, ziele angielskie, wegeta, pieprz, sól
1 opakowanie śmietany (18 %)
1 słoiczek chrzanu

Przygotowanie

1. żołądki dokładnie umyć
2. następnie pokroić w grube paski
3. wrzucać do wrzątku (gdzie wcześniej gotuje się ziele angielskie i liść laurowy)
4. dodajemy 1 cebulę pokrojoną w paseczki
5. gotujemy razem ok. 1 godz.
6. sprawdzamy miękkość jeżeli gotowe doprawiamy solą (wegetą), pieprzem (najlepiej białym)
7. dodajemy 1 opakowanie śmietany (tu dałam 18%) i słoiczek chrzanu (teraz miałam średni zależy jak bardzo ostry lubimy)
8. podajemy z ziemniakami jak również z kaszą jęczmienną czy gryczaną i surówką lub świeżą jarzynką

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: