Pomidory zapiekane z fetą

Składniki

4-5 pomidorów
opakowanie sera feta
oliwa
pieprz, bazylia, tymianek, oregano (moga byc swieże zioła gdy ktos ma)
ocet balsamiczny

Przygotowanie

Pomidory i fetę kroimy w grube plastry. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, na dnie układamy pomidor, posypujemy lekko ziołami i pieprzem, potem plastry fety, również przyprawiamy, nastepna warstwa to pomidory z przyprawami. I tak do wyczerpania składników, zależy od wielkości naczynia. Na wierzchu muszą byc pomidory. Naczynie przykrywamy folia aluminiowa i zapiekamy w piekarniku ok 15 minut.
Po upieczeniu potrawę skrapiamy octem balsamicznym i ewentulanie doprawiamy ziołami i pieprzem. Nie solimy, ponieważ ser jest słony.
Podajemy ze swieżym pieczywem z masłęm, super smakuje z chrupiacą bagietką lub chlebem razowym.
Danie szybkie i smaczne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: