Ciastka półfrancuskie

Składniki

60 dag mąki50 dag margaryny4 żółtka6-8 łyżek kwaśnej śmietanyjajkocukier

Przygotowanie

Posiekac margarynę z mąką, dodać żółtka i smietanę, wyrobic ciasto, włożyć do lodówki. Po 2 godzinach ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypac grubo cukrem, upiec na rumiano w temperaturze 200-220 stopni.

Ten przepis mam od mojej koleżanki jednak nie mam pojęcia skąd ona go wzięła, ale chyba z jakiejś gazety.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: