Sledz w sosie chrzanowym z rodzynkami

Składniki

2 op. matjasow
4 jajka na twardo
2 lyzki chrzanu
1/2 sloiczka (przecietego) majonezu
3 lyzki smietany kwasnej
garsc rodzynkow
1/2 peczka natki pietruszki
sol, pieprz

Przygotowanie

1. Filety oplukac i osuszyc. Rodzynki wrzucic na 3 minuty do wrzacej wody, odaczyc, wystudzic.

2. Pokroic drobno jajka, natke pietruszki posiekac.

3. Majonez wymieszac ze smietana i chrzanem. Dodac jajka, pietruszke i rodzynki. Doprawic sola i pieprzem. Na koncu dodajemy pokrojone drobno matjasy i odstawiamy do lodowki.

Przepis pochodzi z kalendarza ale zostal nieco zmodyfikowany przeze mnie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: