Jajeczna awanturka

Składniki

-5 jajek
-1 puszka sardynek w oliwie
-1 czerwona cebula
-szczypta soli
-szczypta pieprzu
-10 plasterków pomidora
-troszkę zieleninki (żeby potrawa ciaszyła nie tylko usta ale i oko ;))

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i każde przekroić wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka.
Cebulę drobno posiekać.
Sarsynki rozetrzeć z posiekaną cebulą, dodać żółtka i przyprawy. Ucierać aż masa będzie jednolita i dość pulchna. Wtedy przełożyć ją do rękawa cukierniczego (nie wiem czy użyłam prawidłowej nazwy… W każdym razie chodzi mi o ten "worek" z końcówką, którym się dekoruje ciasta :)). Białka dekoracyjnie napełnić awanturką.
Plasterki pomidora rozłożyć na półminku, na kaźdym położyć 1 jajko. Przybrać zieleniną.

Tak od siebie dodam jeszcze,że to bardzo fajna przekąska na różne przyjęcia. Nie wiem jak będzie u Was ale moich gości zawsze zadziwia swym smakiem. Oczywiście jak najbardziej pozytywnie😀

Smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: