Gulasz barani

Składniki

60 dag łopatki lub karku,
sól.
1 łyżka mąki.
tłuszcz do smażenia.
2 cebule,
czosnek,
pieprz,
papryka mielona,
2-3 pomidory lub
2 łyżki koncentratu pomidorowego.

Przygotowanie

Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obrumienić na tłuszczu. Cebulę i czosnek obrać i opłukać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podlać wodą i dusić do miękkości. Obrane ze skórki i pokrojone pomidory rozgotować w zupie lub dodać koncentrat pomidorowy i dodać do
mięsa. Przyprawić do smaku mieloną papryką.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: