Jarzynowy bigos

Składniki

2 średnie cukinie lub kabaczek
5 pomidorów sól,pieprz
4duże ząbki czosnku
1 duża marchewka
2 średnie cebule
1/2kg papryki

30dag pieczarek lub grzyby z lasu
1/2kg kiełbasy
30dag wędzonego boczku
sól,pieprz,chilli
olej
duży pęczek natki pietruszki

Przygotowanie

Obieramy warzywa i usuwamy nasiona(cukinia,papryka).Kroimy w kostkę:cebulę,paprykę,kiełbasę,boczek pomidory(sparzone i obrane z skórki). W paski:czosnek,pieczarki.Cukinie i marchewkę zetrzeć na tarce-duże oczka.Natkę drobno posiekać.Na rozgrzanym oleju smażymy paprykę,cebulę,marchewkę,czosnek 10 min. W razie potrzeby podlewamy wodą.Po tym czasie dodajemy resztę składników i gotujemy do miękkości .Przyprawiamy do smaku,a na samym końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: