Złote kotleciki z fileta i pieczarek

Składniki

2 podwójne filety z kurczaka
40 dkg pieczarek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dkg żółtego sera
5 jajek
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
olej

Przygotowanie

Oczyszczone filety pokroić w cienkie paski. Pieczarki drobno pokroić i lekko odgotować. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach, natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po wymieszaniu składniki nie tworzą zwartej masy, nie da się uformować kotleta. Dlatego najlepiej nakładać je na patelnię dużą łyżką lub ręką. Kiedy usmażą się z jednej strony, będą już zwarte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: