Ozory w sosie chrzanowym

Składniki

składniki
1 kg. ozorów wieprzowych lub cielęcych moze być i wołowy ale on pomimo że jest najsmaczniejszy to najdłużej sie gotuje
śmietana
chrzan
maka
sól, pieprz,liść laurowy,ziele angielskie

Przygotowanie

Ozory gotujemy do miękkości dodając liść laurowy sztuk 2,ziele angielskie 4-5 ziarenek,sól,pieprz
Kiedy ozory troche wystygną obieramy je ze skóry.Wazne aby były jeszcze ciepłe ponieważ wtedy skóra lepiej schodzi.Kroimy na kawałeczki wedle uznania i zagotowujemy ponownie w wywarze.Rozrabiamy make z woda dla zagęszczenia sosu wlewamy do wywaru.Kiedy powstanie sos smietanowy dodajemy chrzan wedle uznania.Prosze pamiętać że jeśli będzie za dużo wywaru nalezy go odlać,chodzi o to aby po ugotowaniu ozorów zostało tyle co jest potrzebne nam na sos.
Bardzo proste i smaczne danie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: