Ser z czosnkiem – pyszne i błyskawiczne

Składniki

Ser żółty
Czosnek (w dowolnej ilości)
Majonez

Przygotowanie

Pasta, która znika w tempie błyskawicznym, a przygotowanie zajmuje moment.

Ser żółty ścieramy na tarce (na grubych oczkach), na 30dkg sera dodajemy ok. łyżkę stołową majonezu i wg uznania 2-3 ząbki czosnku (4 jeśli ktoś lubi doznania ekstremalne ;)). Majonezu nie za dużo, ale ma dokładnie oblepić ser, mnie wygodnie mieszać to widelcem, nie łyżką.
Gotowe do położenia na chlebek🙂

Nie dodaję soli, bo ser i majonez są słone, ewentualnie jeśli ktoś sobie życzy, można popieprzyć, ale o ostrości i tak decyduje czosnek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: