Jajka faszerowane

Składniki

7-8 ugotowanych na twardo jaj

60 ml śmietany

2-3 łyżki pokrojonego szczypiorku

masło

sól

pieprz

bułka tarta

Przygotowanie

Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż na połówki-nie zdejmujemy skorupek!!Delikatnie wyjmujemy jajka i siekamy je dokladnie. Dodajemy smietanę, szczypiorek i przyprawy, a następnie lekko podsmażamy na maśle. Gotowym farszem napełniamy skorupki, obtaczamy w bułce tartej i jeszcze raz zapiekamy na patelni do zarumienienia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: