najprostszy na świecie domowy CHLEB

Składniki

1kg mąki tortowej
2,5szkl.płatków owsianych górskich
1opakowanie słonecznika
1op.pestek z dyni
1/2szkl.siemienia lnianego
1op. drożdży
1litr letniej wody
2 łyżki cukru
1,5łyżki soli

Przygotowanie

Mąkę,płatki,pestki słonecznika i dyni,siemie lniane wymieszać w misce.w drugiej misce pokruszyć drożdże z cukrem,dodać letniąą wodę i sól.Odłożyć na 10 min.Po tym czasie dodać mąkę i ziarna.Dokładnie wymieszać.2 formy keksówki natłuścić olejem,wlać masę do połowy formy,przykryć ścierką i odstawić na godzinę.Wstawić do zimnego piekarnika,nastawić na 200 stopni i piec ok.1 godz.
Przepis znalazłam kiedyś na onet.pl Moje Gotowanie
PYSZNY! i prosty polecam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: