Szarlotka zawsze udana

Składniki

3,5 szklanki mąki tortowej
kostka margaryny kasi
4 łyżki śmietany kwaśnej 18%
pół szklanki cukru pudru
4 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina soli
jabłka prażone

Przygotowanie

1. Mąkę, kasię, śmietanę, cukier puder, żółtka (roztrzepane), proszek do pieczenia i odrobinę soli zagnieść na gładkie ciasto

2. Ciasto wyłożyć na formę plackami, następnie jabłka na to wyłożyć.

3.1/2 ciasta włożyć do zamrażalnika na 1 godzinę i trzeć na tarce o dużych oczkach.(na jabłka)

4.Na koniec piec 45 minut w tremperaturze 180 stopni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: