Ryżowe Racuchy

Składniki

składniki:
1/2 kg.ryżu
4 jajka
300g.mąki
100ml.mleka
150g.cukru
15g proszku do pieczenia
cukier waniliowy
olej do smażenia
puszka brzoskwiń

Przygotowanie

Ryż gotujemy .Zimny mieszamy z żółtkami,cukrem cukrem waniliowym,mlekiem,mąką i proszkiem do pieczenia.Białka ubijamy na pianę i delikatnie łączymy z ryżem.Smażymy na złoty kolor jak placki ziemniaczane.Podajemy gorące z połówką brzoskwini.

Można podać też z dżemem, powidłami lub posypać cukrem pudrem.Jednak najlepiej smakują z brzoskwiniami.Palce lizać!!! Dzieci za nimi przepadają!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: