Marynowany ser by Grzankos-hit przyjęcia

Składniki

1/2 szklanki posiekanej cebuli3 drobno posiekane ząbki czosnku1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki kminku(lub nasion koperku włoskiego)4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki25 dag sera Rokpol pokrajanego na plastry (ok.1,5cm)3/4 szklanki oliwy lub oleju4 łyżki octu (6-proc.)1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu1 duży listek laurowy

Przygotowanie

Wymieszać cebulę z czosnkiem,solą,kminkiem i pietruszką.
Układać ser warstwami w słoiku,każdą warstwę posypać mieszanką cebulową.
Ocet wymieszać z oliwą,pieprzem i rozkruszonym listkiem-polać ser.
Mocno zakręcić wieczko;) i wstawić do lodówki na 3-4dni-wtedy jest najlepsze.

Ser jest fenomenalny-skonsumowany wczesniej jest też pyszny,ale ja naprawde radziłabym poczekać te pare dni,smak przejdzie wasze wyobrażenie:D
Polecam podawać ze świeżym,chrupiącym pieczywem na imprezkach,gdzie koniecznie musimy sie popisać jakimś dobrym żarełkiem:D
Pozdrawiam-czekam na komentarze:*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: