Ciasto z płatków owsianych

Składniki

75 g masła
75 g cukru brązowego
75 g płatków owsianych
2 budynie waniliowe

Przygotowanie

Miękkie masło wyrobić z brązowym cukrem i płatkami, ąż będzie dokładnie połączone. Ułożyć na płasko na dnie natłuszczonej formy (np. małej tortownicy lub naczynia żaroodpornego). Piec w piekarniku ok. 15-20 minut,aż będzie lekko brązowe. Budyń ugotować na gęsto tzn. w połowie zalecanej ilości mleka. Upieczony spód zalać budyniem. Poroić ciepłe ciasto a następnie wystudzić.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: