Zupa Chłopska

Składniki

2 duże marchewki
1 mały por
1 pietruszka
mała cebulka
1/2 kalafiora
kiełbasa wiejska
czosnek,odrobina majeranku,vegeta,pieprz,koperek
śmietana
2 kostki rosołowe najlepiej drobiowe

Przygotowanie

Rozpuścić kostki rosołowe w 2.5 litra wody. Doprowadzić do wrzenia.Marchewkę i pietruszka pokroić w talarki dodać do wywaru.Kalafiora podzielić na różyczki,pora i cebulkę pokroić w cienkie paseczki dodać do pozostałych gotujących się warzyw.Gotować ok 20 min( do momentu aż kalafior będzie mięki).Następnie dodać pokrojona w talarki kiełbache i nadal gotować max 10 min.Na końcu przyprawy, dodac smietane i czosnek.Posypac koperkiem.

Idealne na poświąteczne czyszczenie lodówki:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: