Dip z szpinakiem i karczochami pychota

Składniki

puszka karczochow
szpinak mozony jedna paczka
2 lyzeczki posiekanego czosnku
serek kremowy (typu Philadephia)
1/2 szkl majonezu
1 szkl smietany gestej
1/2 szkl startego sera zoltego
niecala szkl parmezanu
sol i pieprz

Przygotowanie

Rozmrozic szpinak ( najlepiej w mikrofalowce) i odcisnac wode,
posiekac,odcedzic karczochy i tez posiekac,dodac czosnek.
W miesce wymieszac pozostale skladniki i polaczyc ze szpinakiem,karczochami i czosnkiem.
Przygotowac naczynie zaroodporne/miske natlusic i przelozyc mase zapiekac w piekarniku prze okolo 40 min az bedzie babelkowac i sery beda roztopione.Mozna 5 min przed konce pieczenia posypac parmezanem.
Podawac z pita chlebkiem,swiezym chrupiacym pieczywem lub tortilla chipsami.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: