Ciasteczka cebulowe

Składniki

60 dag mąki, 25 dag margaryny, łyżka suchego maku,2 duże cebule,łyżeczka octu, sól,

Przygotowanie

Zimną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki lub pokroić na małe kosteczki jak kto woli, a cebule zetrzeć na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i szybko zagnieść. Rozwałkować je na stolnicy niezbyt grubo posypanej mąką. Kieliszkiem do wina wyciąć krążki, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, każdy kilkakrotnie nakłuć widelcem. Piec 15-20 min w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 180 stopni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: