mus czekoladowy ani

Składniki

200g mlecznej czekolady (2 tabliczki), 400g śmietany kremówki, 3 łyżki cukru waniliowego, kawałki gorzkiej czekolady do dekoracji, (ewentualnie 1 łyżka rumu)

Przygotowanie

Czekolade pokruj, stop w kąpieli wodnej. Schłodzoną kremówke ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Do przestudzonej czekolady dodaj troche śmietany, wymieszaj, a następnie połącz z pozostałą śmietaną i rumem. Gotowym musem napełnij pucharki lub niewielkie miseczki i odstaw je na 1 godzine do lodówki. Przed podaniem udekoruj deser kawałkami czekolady:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: