Pulpety w sosie pomidorowym-łatwe

Składniki

pulpety

50-70 dkg mięsa mielonego
1 cebula
1 jajko
mąka do obtoczenia
sól, pieprz do samku

sos
tyle samo tłuszczu co mąki- do zasmażki
sok pomidorowy-0,5 litra
liść laurowy
sól, pieprz

Przygotowanie

Z przyprawionego mięsa, pokrojonej drobno cebuli i jajka formujemy pulpety-będą żadkiej konsystencji. Obtaczamy w mące i obsmażamy.

Z takiej samej ilości tłuszczu i mąki-ja daję po 3 łyżki robimy zasmażkę. Gdy będzie złota wlewamy sok i energicznie mieszamy. Dodajemy sól, pieprz liść laurowy i pulpety. Całość gotujemy ok 15 min.

Danie jest szybkie, łatwe i smaczne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: