kaczka z warzywami

Składniki

1 kaczka,
50dag.kurczaka ,
kajzerka,
po 15 dag. groszku i pieczarek ,
2 marchewki ,
1 cebula ,
sól , pieprz , majeranek , olej, jajko

Przygotowanie

kaczkę wyluzować z kości ,natszeć solą, pieprzem i majerankiem , odstawić na 2 godziny.kurczaka ugotować z marchewką i,solą i pieprzem . zemleć z namoczoną w wywarze i odciśniętą kajzerką,wymieszać z surowym jajem.cebulę zeszklić na oleju, przesmażyć z pieczarkami.masę z kurczaka wymieszać z pieczarkami igroszkiem przyprawić.farszem wypełnić kaczkę spiąć skórę piec ok.2 godz. w 200 stopni C.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: