smakołyk pomidorowy – do grila i samodzielnie

Składniki

pomidory
masa:
ser żółty starty na mniejszych oczkach
szczypiorek
czosnek (przeciśnięty przez praskę)
majonez

proporcje składników masy zależą od naszych upodobań a ich ilość od apetytu zajadających🙂

Przygotowanie

ser, szczypiorek, czosnek i majonez połączyć w miseczce taj aby powstała dość gęsta masa, odstawic do lodówki by sie przegryzło. pomodory pokroic w plastry masę nakładac na plastry pomidorów w ilości odpowiadającej czubatej łyżeczce można podawać oddzielnie do “samodzielnego montarzu” przez biesiadnikow jak i ułożyc pomidory plasko na paterze i nalożyć masę serową jescze przed podaniem

a przepisik ściągnięty od koleżanki koleżanki . . . .

a ja myślę że nawet z grila były by dobre🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: