Podgrzybki po chińsku

Składniki

50 dag grzybów
2 łyżki oleju
2 łyżki sosu sojowego
25 dag piersi kurczaka
4 łyżki kiełków sojowych
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w grube plastry. Czosnek obrać, pokroić w plastry. Olej rozgrzać na patelni, dodać sos sojowy, włożyć grzyby i czosnek, smażyć ok. 20 min. Mięso umyć. osuszyć, pokroić w paski. Kiełki sojowe opłukać. Mięso i kiełki dodać do grzybów. wymieszać. Przykryć, dusić przez 10 min. Podawać posypane szczypiorkiem, np. z makaronem ryżowym.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: