Czekoladowa masa do ciast

Składniki

3/4 szkl mleka,
3/4 szkl cukru,
1 cukier waniliowy (16 g),
3 łyżki stołowe kakao,
1 szkl * mleka w proszku,
3 łyżki oliwy,
25 g koniaku.

* pojemność szklanki – 250 ml

Przygotowanie

Zagotować mleko, dodać oba cukry.
Kakao wymieszać z mlekiem w proszku i stopniowo dodawać do gotującego się mleka, stale mieszając, by nie utworzyły się grudki.
Zestawić z ognia, mieszając wlać oliwę i koniak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: