Sałatka z makaronem i tuńczykiem

Składniki


makaron ( ilość zależna od ilości osób – średnio koło 1/2 opakowania) najlepiej kokardki lub inny duży , puszka tuńczyka w sosie, cebula czerwona duża, puszka kukurydzy,ogórek kiszony lub korniszon – co kto lubi, czerwona papryka (lub inna do koloru), pieprz, sól, majonez kielecki – najlepszy bo ostry !

ps. zdjęcia w dziwnych kolorach – sałatka przed dodaniem majonezu🙂

Przygotowanie

1. Gorujemy makaron i następnie po przestudzeniu przekrawamy kokardki makaronowe na pół. Makaron nie może być zbyt mały i zbyt duży. Myślę że na oko zobaczycie czy wygląda ok czy nie..😉

2. do ugotowanego i odcedzonego makaronu wrzucamy odsączoną kukurydzę z puszki, pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojoną drobno w paseczki czerwoną cebulkę, czerwoną lub innego koloru paprykę, tuńczyka wraz z sosem.

3. Dosalamy do smaku, dodajemy pieprz i wszystko mieszamy z majonezem.

4. wszystko jest smaczne i kolorowe.

SMACZNEGO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: