brzoskwinie w cieście francuskim z żurawiną

Składniki

ciasto francuskie (u mnie gotowe)
brzoskwinie z puszki
żurawina (konfitura ale nie słodka)
jajko
cukier waniliowy
czekolada
cukier puder

Przygotowanie

Ciasto pokroic na kwadraty (ok 10x10cm).
Na środku ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie.
Na brzoskwinie położyć łyżeczkę konfitury z żurawiny.
Zlepic przeciwległe rogi ciasta w “paczuszkę”. Trzeba to zrobic dokładnie, żeby nic nie wypływało podczas pieczenia.
Jajko roztrzepać i posmarować każdą paczuszkę.
Posypać wkórkami czekolady i cukrem waniliowym.
Piec ok 15-20min w 200oC.
Jeszcze ciepłe można odzobic cukrem pudrem.

Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia..tak szybko zniekęły!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: