Limonczello – Likier cytrynowy

Składniki

10 Cytryn (żółta skórka bez białego)
800 g Wody
600 g Cukru
1 l Wódki

Przygotowanie

Cytryny dobrze umyć i obrać (tylko żółtą skórkę bez białego).
Włożyć do słoika zalać alkoholem i pozostawić na 24 godziny w ciemnym miejscu.
Po 24 godzinach zagotować wodę z cukrem ostudzić i wlać do wódki ze skórkami, pozostawiając na następne 24 godziny.
Po upływie tego czasu zlewamy napój “LIMONCZELLO” do butelek i pozostawiamy na kolejną dobę.
Po tym czasie trunek jes gotowy do spożycia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: