Gulasz z wątróbki i pieczarek

Składniki

70 dag wątróbki z indyka
3 łyżki oleju
15 dag pieczarek
3 łyżki przecieru pomidorowego
2 cebule
sól. pieprz

Przygotowanie

Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki grubości ok. 1/2 cm. Cebule obrać i pokroić w piórka. Pieczarki obrać, opłukać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę z pieczarkami. Potem dołożyć wątróbkę, smażyć 5 minut, mieszając. Dołożyć przecier pomidorowy, zamieszać i chwilę podgrzać. Przed podaniem oprószyć solą i pieprzem, można też oprószyć zieleniną.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: